Serena Williamsová sa stane najstaršou svetovou jednotkou v histórii

16.02.2013 Celý región

Dauha 15. februára (TASR) - Americká tenistka Serena Williamsová sa v pondelok vo veku 31 rokov 4 mesiace a 24 dní stane najstaršou ženskou svetovou jednotkou v histórii. Rozhodlo o tom jej štvrťfinálové trojsetové víťazstvo nad Češkou Petrou Kvitovou na turnaji v katarskej Dauhe. SÚHRN

Mladšia zo sestier Williamsových vystrieda na tróne dvojnásobnú šampiónku Australian Open Bielorusku Victoriu Azarenkovú a prekoná rekordný zápis krajanky Chris Evertovej, ktorá bola vo veku 30 rokov a 11 mesiacov doposiaľ najstaršou svetovou jednotkou. Serena Williamsová prehrávala v rozhodujúcom dejstve s Kvitovou 1:4, no dokázala otočiť nepriaznivý vývoj a po triumfe 3:6, 6:3, 7:5 postúpila do vytúženého semifinále znamenajúceho návrat na ženský Olymp. Držiteľka 15 grandslamových titulov vo dvojhre sa stane svetovou jednotkou šiestykrát v kariére, naposledy bola najvyššie 10. oktobra 2010.

Po skončení duelu Američanka nedokázala potlačiť slzy dojatia. "Je to neuveriteľné, ani nedokážem opísať slovami moje pocity, Po sérii zranení a zdravotných problémov som už neverila, že sa mi ešte niekedy podarí vrátiť na post svetovej jednotky. Teraz je to realita, ďakujem všetkým za podporu," povedala v emotívnom rozhovore priamo na kurte Serena, ktorá mala šancu vrátiť sa na vrchol už na Australian Open, vo štvrťfinále však nečakane skončila na rakete talentovanej krajanky Sloane Stephensovej.
 

Vyberte región